štvrtok 15. júla 2021

C. G. Drews: Tisíc dokonalých tónov - odporúča L. Verbová

     Ako ste na tom s čítaním kníh?  Pre mňa je to útek od všetkého. Akoby som sa ocitla v úplne inom svete. Najradšej mám knihy, do ktorých sa dokážem vžiť a sú natoľko zaujímavé, že si ani nevšimnem, koľko času strávim ich čítaním. Presne ako kniha, ktorú napísala mladá austrálska autorka C. G. Drews, pod názvom Tisíc dokonalých tónov.


   Zdroj: https://mrtns.eu/tovar/_l/462/l462323.jpg?v=1562653097

Silný príbeh týrania detí z pohľadu pätnásťročného Becka, hudobného génia, ktorý stratil takmer celé svoje sebavedomie a znenávidel hudbu kvôli nárokom svojej násilníckej matky  Aj napriek nešťastnému životu sa mu však podarilo ostať milým a dobrosrdečným chlapcom. Nikto nevie, čo sa deje za dverami ich domu  Nikto si nevšíma jeho modriny, ani rozbitú tvár. Myslia si, že sa niekedy zapletie do nejakej bitky, ako ostatní chlapci v jeho veku. Do Beckovho života vstupuje August. Aj napriek tomu, že sa k nej snažil byť čo najmenej kamarátsky, postupom času si k sebe mladí nájdu cestu  Beck má aj mladšiu sestru Joey. Nechce, aby dopadla tak isto, ako on. Je len na ňom, čo si vyberie. Čo si myslíte, rozhodne sa pre lepší život alebo ochráni svoju päťročnú sestru?

Kniha je síce pomerne útla, no čitateľovi ponúka emotívny a dosť smutný príbeh. Páčilo sa mi, že autorka neopísala život ako prechádzku ružovou záhradou, ale jeho pravý opak. Život chlapca, ktorý si prechádzal peklom  Myslím si, že je dobré, ak si niektorí prečítajú, že na svete je veľa ľudí, ktorí majú oveľa ťažší život ako oni. Vďaka takýmto príbehom si všetci môžeme uvedomiť, aké máme šťastie  Môžeme žiť normálny život, každý deň sa môžeme pravidelne najesť a nosiť naše bežné oblečenie. A hlavne, nie vždy je všetko tak, ako sa zdá, pretože nikdy nevieme, čo prežívajú/prežili ľudia (aj) z nášho okolia.

 Lori Verbová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára