štvrtok 15. júna 2017

Čo keby nastala tma...

Kniha Black-out vyšla len prednedávnom a už zožala veľký úspech. Jej autorom je svetoznámy rakúsky spisovateľ Marc Elsberg.  Tento príbeh je ešte na Slovensku neznámy, avšak po tejto recenzii možno zmeníte názor. Kniha je určená hlavne pre milovníkov trilerov, ale na svoje si prídu aj ďalší, ktorí radi skúšajú aj iné literárne žánre.
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51MPdVNNIQL._SX329_BO1,204,203,200_.jpg

Celú Európu zastihne mráz a vypadnú prenosové elektrizačné sústavy. Všade vládne chaos a tma. Vznikajú dopravné nehody, nie je pripojenie na internet, ani prístup k internetu. Hlavnou postavou je Piero Manzano, taliansky informatik, ktorý tvrdí, že za všetko môžu hackeri. Po dlhšom čase mu uverí komisár Europolu François Bollard. Začne sa pátranie. Krátko na to Pierovi prichádzaú emaily. Začne sa stávať podozrivým a zistí, akí nebezpeční sú jeho protivníci. Piero sa snaží prísť kto je za tým, zatiaľ čo ho sleduje polícia.

Kniha je veľmi napínavá a reálna, keďže autor použil dôveryhodné informácie. Kniha vás hneď vtiahne do deja a nebudete môcť od nej odlepiť oči. Človek sa dokáže stotožniť so situáciou a má pocit, akoby sa ocitol priamo v príbehu. Kniha graduje až do samého konca. Kniha má 500 strán, avšak zhltnete ju na jedno posedenie. Autor svojim napínavým príbehom  čitateľovi vyráža dych.


Autor príbehu nastoľuje otázky, na ktoré bude musieť ľudstvo nájsť odpovede čím skôr, pretože zajtra už bude možno neskoro...

Ak vás moja recenzia zaujala, dajte mi o tom vedieť v komentároch.

Martin Veseleni

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára