štvrtok 15. júna 2017

A je tu zas...

Čo by sa stalo, keby sa Adolf Hitler objavil v uliciach Berlína v 21. storočí? Toto tajomstvo nám odkrýva kniha A je tu zas od známeho Timura Vermesa.
Väčšina si myslí, že kniha je nudná a príliš historická, ale práve naopak. Zaručujem, že pri tejto knihe sa budete smiať, ako sa hovorí „cez slzy“.
http://i1.martinus.sk/tovar/_l/158/l158636.jpg

O čom vlastne kniha je?
Ako sme spomínali, tak Adolf Hitler sa vážne zobudí na ulici v Berlíne, ale už v roku 2011. A čo chce vlastne dosiahnuť? Presne to, čo inokedy. Dosiahnuť to najlepšie pre Nemecko. Po tom, čo sa oboznámi s terajšou politikou a spoločenskou situáciou, sa ho ujmú rôzni producenti, ktorí ho považujú za skvelého imitátora a hlavne komika. Nikto totiž nevie napodobniť Adolfa Hitlera lepšie než on sám. Hitlerova popularita rastie a dokonca aj jeho Youtube kanál  má stále viac odoberateľov.
Autor taktiež opisuje Adolfa Hitlera ako skvelého rečníka (ktorým bol aj predtým), politického stratéga, ktorý má naplánovaný každý jeden krok a hlavne chlapa, ktorý je tvrdohlavý tým správnym spôsobom.

Prečo si kúpiť túto knihu?
Po dočítaní tohto príbehu v nás zostane nezabudnuteľný pocit a preto nebudeme ľutovať,  že sme si túto knihu pridali do svojej knižnice. O tom, ako je kniha napísaná si myslím, že autor odviedol skvelú prácu.  Je vidieť, že autor sa v týchto veciach vyzná a zbytočne nenaťahoval dej, aby sa časom nestal nudným.

Väčšina z nás si myslí, že Adolf Hitler bol ukrutný človek, ktorý nenávidel židov, boľševikov, cudzincov či homosexuálov, ktorý rozhodol o hrozných trestoch a stojí za smrťou miliónov ľudí.
Avšak, čo tak prečítať si niečo iné?

Martin Veseleni

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára